"De Schippers van de Kameleon"

De Cast +  Opnames

 

FILM INFO   HET VERHAAL+RECENSIE   DE PREMIÈRE 
  DE OPNAMES + DE CAST   FILM ARCHIEF     NIEUWS

 

De cast van de Kameleonfilm ziet er als volgt uit :
Koen van der Donk ( Hielke Klinkhamer ), Jos van der Donk ( Sietse Klinkhamer ), Dominique van Vliet ( Moeder Klinkhamer),Steven de Jong (Vader Klinkhamer), Maarten Spanjer ( Gerben Zonderland),Saar Koningsberger (Esther Bleker), Willeke van Ammelrooij ( buurvrouw Bleker ), Peter Tuinman (Buurman Bleker ), Rense Westra ( veldwachter Zwart ),  Wiebe Bruinsma en Tim Zweije (nozems),   Joep Sertons (Dokter), Piet Paulusma (Weerman), Henk Westbroek (ijscoman), Ed Nijpels (edelfigurant), Gijs Scholten Aschat ( burgemeester), Klaas Hofstra (Sjoert Bonnema)Tom Kuipers (Kees Dijkstra),  Peter Groot-Kormelink  ( vader Dijkstra ) en Sipke Jan Bousema, die de rol van student Joris van Kampen toebedeeld kreeg. 

DE SCHIPPERS VAN DE KAMELEON 
De opnames inmiddels afgerond 
première op 15 Juni in Amsterdam

De verfilming van het eerste deel "De Schippers van de Kameleon" uit de bekende jeugdserie 'De Kameleon', is nu bijna een feit. De opnames waren begonnen op 8 Juli en zijn afgelopen Donderdag, (26 september) afgerond. Deze vonden plaats in, IJlst,Terherne, Earnewoude en West-Friesland. 

"De opnames zijn inmiddels achter de rug en het lijkt er op! Tot nu toe veel geluk met het weer gehad en de gastvrijheid van de mensen (vooral in het dorpje IJlst waar de meeste opnames plaatsvinden). Dus wij zijn tot nu toe erg tevreden". Aldus Valerie Bijl de Vroe, assistente van Regisseur Steven de Jong.

Nu de opname dagen van de Kameleonfilm er op zitten, zal de komende tijd hard worden gewerkt aan de montage van het beeld en geluid,  Het is nu voorlopig maar afwachten, we kijken reikhalzend uit naar de première op 15 Juni in Amsterdam.

De film “ De schippers van de Kameleon “  wordt in samenwerking met de KRO gemaakt en wordt in Juni 2003 in de bioscoop verwacht. Daarna zal de Kameleonfilm waarschijnlijk op de buis verschijnen.
Het verhaal zal zich afspelen in 1958. Zo’n 10 jaar later dus dan het verhaal in het originele boek.

Regisseur Steven de Jong ( o.a. Westenwind ) heeft samen met o.a.  100 participanten de tweeling Koen en Jos van der donk uitgekozen als de hoofdrolspelers Hielke en Sietse Klinkhamer. De tweeling werd gekozen uit zo'n 500 tweelingen die zich hadden aangemeld voor de film.

De Regisseur was vroeger ook "Kameleongek". Niet verwonderlijk dus, dat juist hij deze film gaat maken. De regisseur gaat zelf ook meespelen in de film, als vader Klinkhamer.

Esther Bleker ( in de boeken Cor Bleker ) zal worden gespeeld door Saar Koningsberger ( van o.a. de Essent reclame ). Regisseur Steven de Jong heeft hier gekozen voor een meisje i.p.v. een jongen om de film ook voor meisjes aantrekkelijk te maken. "De Kameleon is een familiefilm en moet dus aantrekkelijk zijn voor het hele gezin". Aldus Steven de Jong.

Ook was er nog een rol weggelegd voor de tweeling Tim en Swen Schreuders. De tweeling had zich eigenlijk opgegeven voor de hoofdrol van Hielke en Sietse. De bedoeling van de regisseur was, dat ze om de beurt Kees zouden gaan spelen, maar dat is dus ook niet doorgegaan. Kees zal nu gespeeld worden door Tom Kuipers. De rol van de vader van Kees Dijkstra zal worden vertolkt door Peter Groot-Kormelink ,beter bekend als zanger van de Jazzpolitie en Splitsing.

Thomas Acda ( Acda en de Munnik ) zou aanvankelijk de rol van Gerben ( De olijke boerenknecht uit de serie ) op zich nemen. Maar de rol van Thomas stond echter al een tijdje op losse schroeven. Thomas moest n.l. geopereerd worden aan zijn elleboog en kwam zodoende met zijn planning te zitten. Thomas heeft met pijn in het hart bedankt voor een rol De Kameleonfilm, waarschijnlijk gaat Thomas nog wel iets doen op het gebied van muziek in de film.
De de rol van Gerben nu wordt nu gespeelt door Maarten Spanjer die al eerder de rol van de dokter kreeg toebedeeld. Door het afhaken van Thomas is er wat geschoven in de rolverdeling. De dokter word nu gespeeld door Joep Sertons. 

Ook word er door de filmmakers nog een speciale website gemaakt omtrent deze film. Hier zijn nu alvast als voorproefje, foto's te zien van de opnames. Het adres is dekameleonfilm.nl

FOTO'S VAN DE FILMSET 
klik hieronder om de foto's te bekijken

SET 1

SET 2

SET 3

SET 4

klik voor meer info over Gijs
klik voor meer info over henk
klik voor biografie van Joepklik voor meer info over dominiqueBron :
Steven de Jong ( regisseur) ,Vallerie bijl de Vroe(assistente Steven de Jong )
Kluitman en de telegraaf

 

 

 

 

 

FILM INFO   HET VERHAAL+RECENSIE   DE PREMIÈRE 
  DE OPNAMES + DE CAST   FILM ARCHIEF     NIEUWS

 

Officiële website 
van de Kameleonfilm

 

De gehele maand juni staat de film van de Kameleon in de schijnwerpers. Tevens zijn er vele prijzen te winnen met leuke prijsvragen.

 

Deze pagina is onderdeel van de Kameleon Boeken Site.
 Als je geen menu ziet, klik dan hier